Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Karlshamns Pistolskytteklubb

Följ

Karlshamns Pistolskytteklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Karlshamns Pistolskytteklubb
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Karlshamns Pistolskytteklubb
Adress Perstorpsvägen 65-72
Postadress 37591 Mörrum
E-post sekreterare@karlshamnspk.se
Orgnr 802420-8558
Swish 1231269208
Kontonr 5631-4909

Om Karlshamns Pistolskytteklubb

År 1941 bildades Karlshamns Pk, då med verksamhet vid Röda ladan och inomhusskytte ute i Strömma i en liten stuga man lånade där det fanns ett fåtal platser för luftpistol. Detta flyttades ganska snart till dåvarande hemvärnsgården i Gullbergslyckan som senare blev förskola. Här hade man skytte i källaren, både krut- såväl som luftpistolskytte.
När Väggahallen byggdes 1970 övergick luftpistolverksamheten till översta våningen, där det fortfarande är luftpistolverksamhet, fast i Karlshamns UPSK regi, som är Karlshamns PK:s samarbetsförening för ungdomsverksamhet.
År 2014 flyttade krutverksamheten till Olofströms Pistolskytteklubbs bana tillfälligt då banan i Röda Ladan lades ner pga byggnation av ett nytt bostadsområde. Klubben höll till i Olofström till 2019 då den nya banan efter många turer med olika platser runt om i Karlshamns Kommun byggts i Mörrum, vid Perstorp.
I dagsläget har Karlshamns PK en helt nybyggd anläggning med två 25m banor med vardera 20 platser och en 50m-bana med 10 platser.
Klubben är troligen den mest aktiva klubben i Blekinge med ett 30-tal olika klubbtävlingar under året. Klubben arrangerar också årligen nationella fältskjutningen Mårtensträffen, som arrangerats sista helgen i oktober i över 50 år.